dinsdag 3 juni 2008

Bjarmi, drie dagen en drie nachten






De afgelopen dagen braken zonnestralen regelmatig door de wolken, niet alleen buiten maar ook binnen, waar onze Zonnekoning innig tevreden in zijn mooie wieg bij het raam ligt. "Het is vandaag Bjarmi-weer", zei vroedvrouw Adelheid deze middag bij binnenkomst. Ze was hier om de nodige contrôles uit te voeren en wist te melden dat Bjarmi momenteel 3340 gram weegt (voor de meeschrijvers: Bjarmi woog bij de geboorte 3520 gram en op de dag twee - de eerste dag is niet gemeten - 3200 gram)! Onze IJslandse zonnestraal neemt de flesvoeding dan ook met volle teugen in, de eerste twee dagen heeft hij het kostbare colostrum van mama al gulzig geconsumeerd, die daarna - heel verstandig - de borstvoeding heeft gestopt. Nu kan mama ook volop genieten van deze heerlijke kraamtijd en hoeft ze zich niet zorgen te maken over haar melk, ook al zijn de opgezwollen borsten behoorlijk pijnlijk. Maar zie! We zijn vandaag al buiten geweest en Chantal heeft Bjarmi al in de draagdoek gehad! Nog meer cijferwerk om af te sluiten: Bjarmi Nés, die stoere viking, meet 50,5 cm. Dit is zonder zijn rots.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

'het is bjarmi-weer' dacht ik de afgelopen dagen ook vaak wanneer een zonnestraal door de hemel brak. wat een beroering kan je al maken, kleine man, zomaar in andermans harten :-)
heel veel liefs
vliegje en Ferre

Anoniem zei

super dat je alweer buiten bent gaan wandelen Chantal! Ik vraag me af wanneer je weer op je paardje zal zitten.. zou het vorige record verbroken worden?????

Bianca