zondag 25 maart 2007

Visite van Adelheid, contrôle Lóa

Deze ochtend (zondag 25 mrt) stond, verrassend omdat we Annemie hadden verwacht, vroedvrouw Adelheid van Geboortehuis Isis aan de deur om Lóa Noi eens grondig te checken. Nu de dagelijkse realiteit de euforie naar de tweede plaats heeft verdrongen is het geruststellend te weten dat de vroedvrouwen van het Geboortehuis alle tijd nemen om onze zorgen aan te horen. Huilt ze te veel? Mag je een baby laten huilen? We denken dat ze steeds honger heeft? Is de borstvoeding wel voldoende? Vermagert ze? Wat doen we aan de zeer pijnlijke borsten? Wat doen we als ze krampjes heeft? Hoe leggen we haar het beste aan de borst?
Adelheid neemt, onder het genot van beschuit met muisjes, alle tijd en stelt ons bezorgd gemoed langzaam maar zeker volledig gerust, zeker als ze de uitslag van de weging meldt: 2820 gram! Dat betekent exact zoveel als gisteren! Lóa Noi, Dochter Van IJslandse Lentewinden, is niet vermagerd en dat betekent dat de moedermelk van mijn Dappere Paardenkind goed is! Tot nu toe in ieder geval! En dat is meer waar we ooit op mochten hopen.
Vanaf het moment dat Adelheid was vertrokken heeft onze Lentevogel nog een uurtje gehuild en sindsdien is ze rustig geweest en heeft ze lekker veel in de zon gelegen (om het geel in haar huid weg te krijgen) en hebben Chantal en ik een hele fijne dag gehad. Een dag die misschien wat zorgelijk begon, maar in een gelukkig crescendo veranderde.
En een bericht aan de opa's en oma's: er komen hele mooie foto's aan dus houd het in de gaten hier! Jullie kunnen trouwens ook reacties achterlaten, zie rechtsonder elke post.

Geen opmerkingen: